Bitlis’in Tatvan Sosyal Bilimler Lisesi 10. sınıf öğrencileri, 'Değerler Eğitimi' kapsamında düzenlenen programda 'adalet' konusu tahlil etti.

Okulun konferans salonunda düzenlenen programa Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Yazı İşleri Müdürü Refik Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer izleyici olarak katıldı.
Sineviyon gösterisi, şiir, tiyatro, makale ve yazılarla adalet konusunu her yönüyle ele almaya çalışan öğrenciler, gündelik hayatta yaşanan olaylardan da örnekler vererek neyin adalet olduğu ve neyin adalet olmadığı konusu üzerinde durdu. Program öncesi yaptıkları röportajlarla halkın adalet konusundaki düşüncelerini de alarak sinevizyon aracılığıyla arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, adalet anlayışının kişiler arasında farklılık gösterebileceğini aktarırken, asıl adalet kavramının asla değişmeyeceğine işaret ettiler.

Programda görev alan öğrencileri tek tek tebrik eden Kaymakam Murat Erkan, adalet konusunun önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin konuyu araştırma konusunda oldukça başarılı bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Erkan, programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen, öğrenci ve idarecilere teşekkürlerini iletti.