2014-2015 eğitim ve öğretim sezonunun ikinci döneminin sona ermesinin ardından, Samsun'da yaklaşık 250 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Özel Feza Fen ve Anadolu Liseleri’nden muzun olan son sınıf öğrencileri ise mutluluk ve hüznü bir arada yaşadı.

Öğrencilerin heyecanla bekledikleri yaz tatili başladı. Bir yıl boyunca her sabah okullarının yolunu tutan öğrenciler artık tatilin keyfini çıkartacak. Özel Feza Fen ve Anadolu Liseleri Rehberlik ve Danışmanlık öğretmeni Efecan Yücel, bir yıl boyunca çalışan öğrencilerin iyi bir tatili hakettiğini belirtti. Öğrencilerinin kısa bir rahatlama tatilinden sonra kendilerini yormadan başta kitap okumak üzere geçmiş dersleri tekrar gözden geçirmelerini tavsiye eden Yücel, “Gelecek yıllarda üniversite yolunda ter dökecek öğrencilerimizin kesinlikle kendilerini rehavete kaptırmaması gerekiyor. Güzel bir tatilin yanında ders tekrarını da ihmal etmezlerse gelecek yıllarda bunun yararını göreceklerdir.” dedi. Yılmaz velilerden de çocuklarına karşı daha hoşgörülü olmalarını, ortalaması düşük çıkan çocuklarına yapıcı bir tavır sergilemelerini istedi.

Özel Feza Fen ve Anadolu Liseleri’nde 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2. Dönem öğrenci karneleri düzenlenen törenle sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilere verildi. Toplamda 267 takdir ve 19 teşekkür belgesi dağıtıldı. Törende 44 öğrenciye onur belgelerini Okul Müdürü Murat Yücel, kendi eliyle vererek teşekkür etti.

Öğrencilerin yaz tatillerini iyi değerlendirmelerini isteyen Yücel, “Bu süre içerisinde hem yaz tatil ödevlerini tamamlamalarını hem de sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmanızı tavsiye ediyorum. Bu öğretim yılı boyunca yaptığınız çalışmalardan dolayı tüm öğrencilerimizi ve öğretmen arkadaşlarımı tebrik ederek çok güzel bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.” diye konuştu.

Karnelerini alan öğrencilerin büyük mutluluk yaşadığı görülürken, mezun olacak öğrencilerin ise okullarından ve arkadaşlarından ayrılacakları için buruk bir mutluluk yaşadıkları görüldü.