Milli Eğitim Bakanlığının vatandaşın, halkın okullardan daha fazla faydalanması, aidiyet duygusunun gelişmesi, okul, çevre, veli işbirliğinin artması amacıyla uygulamaya koyduğu “Okullar Hayat Olsun” projesi uygulaması Kahramanmaraş'ta hızlı bir şekilde uygulanıyor, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır'ın büyük destekleri sayesinde çok sayıda okulların birçoğunda büyük çalışmalar gerçekleştirildi. Okulların bahçelerine ağaç dikimi ve yeni düzenlemeler, öğrencilerin oynamaları için geleneksel oyun alanları, spor mekânları, kütüphaneler, bilgisayar odaları kullanılmak için ortamlar oluşturuldu ve bu çalışmalara devam ediliyor.

Okullar Hayat Olsun İl Koordinatörü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü daha önceki çalışmalara ek olarak il merkezinde 35 okulumuzda,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince geleneksel çocuk oyunlar için çizimlerin başladığını belirtti.

Çalışmaların devam ettiği merkez Mimar Sinan İlkokulu'nda öğrencilerin çalışmaları büyük heyecanla gözlemledikleri görüldü. Okul müdürü A. Cabbar Uzun çizimler için ön hazırlıkları yaptıklarını belediye ekiplerinin gelerek çizimlere başladığını ifade etti.