Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Eğitim Fakültesi, en yakın dış paydaşı olan Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Okul Yönetiminde Teori ve Uygulamanın Birleştirilmesi ve Okulların Geliştirilmesi Projesi”nin protokolünü imzaladı. 16 Mart 2015 tarihinde başlayacak olan proje, 17 Haziran 2017 tarihinde tamamlanacak.

Üniversitelerin şehirlerin yerel ihtiyaçlarına duyarlı olması ve bulundukları çevreye olumlu katkıda bulunmaları, ülke kalkınması açısından da büyük önem taşıyor. ASÜ de, Aksaray’da eğitim kalitesinin geliştirilmesi yönünde son derece önemli faaliyetlere imza atıyor. Bu kapsamda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Yılmaz ve Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, bir işbirliği protokolü imzaladı. Yeni işbirliği projesi ile okul yöneticilerinin yönetim bilgi, beceri ve tutumlarının iyileştirilmesi, okul kapasitesinin arttırılması, okulların eğitim-öğretim kalitesi ve yaşam alanı olarak iyileştirilmesi, okulun ve işlevlerinin bütün okul paydaşlarınca sahiplenilmesi hedefleniyor. Okulların geliştirilmesinde kilit alanlar olarak eğitim-öğretim-öğrenme, yaşam mekânları, okul iklim ve kültürü belirlendi.

2013 yılında tamamlanan “Aksaray İlindeki İlkokulların Öğretim Kalitesinin Geliştirilmesi” projesinden olumlu geri dönüşler aldıklarını kaydeden Dekan Yılmaz, TÜBİTAK tarafından da desteklenen projede, öğretimde yenilikçi uygulama örneklerinin sınıflarda sergilendiğini söyledi. Projenin tamamlanmasının ardından çalıştaylar yapıldığını ve bu çalıştaylarda akademisyen, öğretmen adayları, maarif müfettişleri, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenlerin katılımıyla erişilen sonuçların tartışıldığını kaydeden Yılmaz, “Sorunların çözümü için çeşitli öneriler ortaya konulmuş, hazırlanan proje raporu daha geniş kitlelerin de istifadesine sunulmuştu” dedi. Yapılan kısa değerlendirmenin ardından taraflar ilgili protokolü imzaladı.

Yeni projenin yürütücülüğünü ASÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kamil Yıldırım yapıyor.