Samsun Feza Eğitim Kurumları 1. sınıf öğrencileri okuma yazmaya geçmenin mutluluğunu, okuma pastası keserek kutladı.

Feza Eğitim Kurumları’nda eğitim hayatına merhaba diyen ilkokul birinci sınıf öğrencileri, dört ay süren birinci dönem eğitimlerinde alfabedeki harfleri tamamladı. Önce harfler, heceleri, ardından kelimeleri de öğrenen öğrenciler, hem okuyor hem yazıyor. Okul yönetimi tarafından velilerin de katılımıyla öğrencilerin hayatlarındaki bu güzel olay dolayısıyla okuma pastası kesildi.

Düzenlenen törende birinci sınıf öğrencileri şiirler okudu, İngilizce ve Türkçe şarkılar söyledi, 'İlk Defterim' sergisi gezildi. Ardından okuma pastasını kesen öğrenciler, anne ve babalarına pastalarını ikram etti. Öğretmenleri tarafından öğrencilere tek tek okuma belgesi ve okuma atın madalyası takdim edildi. Tören, harflere elveda balonlarının uçurulmasıyla sona erdi.

Feza Berk Koleji Okul Müdürü Mevlüt Tabak, "Bizim için her sınıf birinci sınıf. Bu sene birinci sınıf olan öğrencilerimiz ile diğer öğrencilerimize bu bakış ve nazarla bakıyor, çalışmalarımızı bu zaviyeden örgülüyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizle güzel bir eğitim öğretim hayatının birinci dönemini tamamladık. İkinci döneme daha bir heyecanla başlayacağız. Çünkü öğrencilerimiz okuma ve yazmanın heyecanını yaşayacak ve daha bir farklı hissedecek. Bu süreçte kendilerine her zaman destek olan velilerine teşekkür ederek, öğrencilerimi kutluyorum." dedi.