Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Atatürk Ortaokulu öğrencileri yılsonu sergisi açtı. Sergideki kil heykeller ilgi çekerken Oğuz Cengiz adlı öğrencinin Somalı maden şehitleri anısına yaptığı Madenci Mahmut isimli eser katılımcıları duygulandırdı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Tayyar Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy, İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ateş ve çok sayıda okul müdürü ve davetlinin katıldığı sergideki eserler büyük beğeni topladı.

Atatürk Ortaokulu Müdürü Alaiddin Karayiğit; öğrencilerin yıl boyunca yaptığı resim, heykel ve el sanatlarıyla ilgili eserlerini sergilediklerini söyledi. Özellikle kil heykellerin yapımı için öğrencilerin malzeme temin etmeleri adına yıl içerisinde Nevşehir’de Ürgüp ve Göreme bölgesine görsel sanatlar öğretmenleri nezaretinde gezi düzenlediklerini aktaran Karayiğit, “Bu gezide öğrencilerimiz kil işleme atölyelerini bizzat ziyaret etmiş ve işin inceliklerini yerel sanatçılardan öğrenmişlerdir. Sergimizde işte bu uygulamalı eğitimin öğrencilerimize sağladığı katkının olumlu yansımalarına birlikte tanıklık edeceğiz.” dedi.