LYS Sınav Sonuçları ne zaman açıklananacak? sorusu milyonlarca öğrenci tarafından merakla bekleniyor. LYS Sonuçları ÖSYM sınav takvimine göre 11 Temmuz Salı günü açıklanacak. Peki LYS Sınav Sonucu bu gece yarısından itibaren açıklanır mı? Ayrıntılar haberimizde.

LYS sonuçlarını bekleyen milyonlarca adaya müjde. 2017 sınav takvimine göre LYS sonuçları 11 Temmuz Salı günü ÖSYM tarafından açıklanacak. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise tercih dönemi için heyecan başlayacak. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile girerek yapabilecekler. Tercihlerin açıklanmasının ardından da üniversiteler için kayıt dönemine girilecek.

LYS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ederken, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sonuçların ne zaman açıklanacağını "sonuç takvimi" üzerinden duyurdu. Sonuçların açıklanmasına sadece bir gün kaldı. Sınav sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacaktır. Kurum sınav sonuçları için tarih verirken, sonuçların açıklanacağı saati belirtmiyor. Önceki sınav sonuçlarının yayınladığı saatler baz alındığında, sonuçların mesai saatinden sonra, 17:00'den sonra açıklanması bekleniliyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra tercihler ne zaman ve hangi site üzerinden yapılacak?

Tercihler ne zaman başlıyor?

Kurumun 22 Haziran’da yayınladığı kılavuz “ön bilgi” üzerinden olup, tercihlerin 18 Temmuz – 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılacağını açıkladı. ön bilgi üzerinden verile kılavuzda, tercihlerin sonuçlar açıklanmadan önce yapılmayacağının altını çizdi. Kurum yayımladığı kılavuzun ilk cümlesinde "Dikkat" açıklamasında bulundu. İşte o açıklama: Tercih süresi, 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.

Puan hesaplarken neye dikkat edilmesi gerekir?

Sınav kurumu 18 puan türünden üniversitelere alım yaparken, puan hesaplamada 3 ana faktör bulunuyor. Birinci faktör: YGS puan hesaplama. YGS’de sorulan Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri (hepsi 40 soru) üzerinden doğru ve yanlış sayılar içerisinde net oranı belli oluyor. İkinci faktör: LYS puan hesaplama. Matematik (80), Fizik (30), Kimya (30), Biyoloji (30), Edebiyat (56), Coğrafya 1 (24), Tarih (44), Coğrafya 2 (14), Felsefe Grubu (32) sınavlarında doğru ve yanlış üzerinden net hesaplama. Üçüncü faktör ise: Diploma notu. Te