Siirt Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu'nda 2015-2016 eğitim–öğretim yılı erken kayıt dönemi 1 Nisan itibariyle başladı.
Erken kayıt dönemi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özel Celal Değer Koleji Müdürü Abdurrahman Dülger, öncelikli amaçlarının Siirt halkına eğitim hizmeti vermek olduğunu, eğitim konusunu her türlü siyasi ve ideolojik görüşlerin üzerinde tuttuklarını söyleyerek, 29 Mart’ta Siirt’te bulunan öğrenci ve velilerin yoğun ilgisiyle bursluluk sınavını gerçekleştirdiklerini söyledi.
1 Nisan tarihi itibariyle kreş, anaokulu, ilkokul ve ortaokul bölümlerine 30 Mayıs’a kadar sürecek olan erken kayıt çalışmalarını başlattıklarını ifade eden Dülger, 2014-2015 eğitim–öğretim döneminde, alanında uzman, kadrolu akademik personelle öğrencilerine eğitim hizmeti sunduklarını, akademik başarılar yanında, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle, sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini, bu sayede öğrencilerini sınavlara hazırlamanın yanında hayata da hazırladıklarını anlattı.
Dülger, 2015–2016 eğitim–öğretim döneminde de belirlemiş oldukları kontenjan sayısınca öğrenci kabul edeceklerini, 1.sınıf kayıtlarında Okul Rehberlik (PDR) Servisimiz tarafından uygulanan Okul Olgunluğu Testi sonuçlarını, diğer sınıf kayıtlarında ise Bursluluk Sınavı sonuçlarını temel aldıklarını kaydetti.
Dülger şunları söyledi:
“Erken kayıt dönemi içinde kayıt yaptıran öğrenciler arasında yapılacak çekilişle öğrencilere çeşitli hediyeler vereceğiz. Çağın donanımına uygun, kültür seviyesi yüksek, öz değerlerini benimsemiş, disiplinli, başarılı bir nesil yetiştirme gayreti içerisinde olduğumuzu herkes biliyor. Bu vesileyle Özel Celal Değer Kolejini yakından tanımak, erken kayıt avantajları ve okul ücretleri hakkında bilgi almak, okulumuzun fiziksel imkanlarını yerinde görmek isteyen tüm velileri okullarında ağırlamaktan mutluluk duyarız. Siirt eğitiminde, özel okul sistemi içerisinde öğrenci ve velilere daha iyi hizmet verebilmek için düşünülmeyeni düşünmek, yapılmayanı yapmak istiyoruz. Siirt halkına okullarımıza göstermiş olduğu yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederi.”