Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Diyarbakır Özel Dicle Fen ve Anadolu Lisesi ikinci oldu. Okulun öğrencisi Ömer Faruk Bal’ın fizik alanında hazırladığı “Manyetik Güvenlik Asansör Sistemi” projesi bilime önemli katkılar sağlaması açısından önemli görülerek, ikincilik derecesi verildi.

Özel Dicle Fen ve Anadolu Lisesi başarıya doymuyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan 2015 YGS’de 6 puan türünde de Diyarbakır birincisi olan okul önemli bir akademik başarıya da imza attı. Malatya yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda dereceye girdi. Okulun öğrencisi Ömer Faruk Balık, fizik alanında yaptığı “Manyetik Güvenlik Asansör Sistemi” projesiyle bölge ikincisi oldu. Okul Müdürü Tuncay Şen, Nehir Eğitim Kurumları bünyesinde 20 yıldır faaliyet gösteren Özel Dicle Fen ve Anadolu Liselerinin akademik başarılarının yanı sıra sporda ve sanatta da üstün performans gösterdiğini, Diyarbakır’ın en çok tercih edilen eğitim kurumu olma özelliğini devam ettirdiğini kaydetti.

Müdür Şen, “Okulumuz üniversiteye öğrenci yerleştirmedeki yüksek başarısı ise ayrı bir tercih edilme sebebi. 1200 civarında mezunumuzla Diyarbakır’a ve ülkemize nitelikli eleman yetiştirmenin haklı sevinci, huzuru ve gururunu taşıyoruz.“ diye konuştu. Öğrencileri Balık’ı, ailesini ve öğretmenlerini kutladığını belirten Şen, “Amacımız Diyarbakırlı gençleri önce Türkiye daha sonra uluslararası olimpiyatlara hazırlamaktır. Bu konuda öğretmen arkadaşlarımız büyük gayret gösteriyor.” dedi.

Dereceye giren Ömer Faruk Balık ise çok mutlu olduğunu söyledi.