Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri(RAM) merkezlerini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve ilçe kaymakamları ile birlikte RAM merkezlerini gezen Vali Yardımcısı Müftüoğlu, rehberlik hizmetlerini çok önemsediklerini belirterek, "Bizler, merkezlerin inşaatın temeli olduğunu düşünüyoruz. Burada çocuklarımızı nasıl yönlendirirseniz gelecek eğitim politikaları ona göre belirleniyor. Sizler yeryüzünde çok görünen bir kurum değilsiniz. Okulların vitrini daha güzel ama zor ve zahmetli işi RAM'lar yapıyor. Eğer bir vücuda benzetirsek; burası işin kalp yeri kılcal damarlarla okullarda ki rehberlik öğretmenleri ile besleniyor. Bir takım ruhu ile çalışırsak başarılı oluruz. RAM’ların sorun ve dileklerin daha yakından tanıyarak valilik olarak destek olmak istediklerini belirten Müftüoğlu, “Özellikle Büyükşehir yaşantısı insanların problemlerini de beraberinde getiriyor. Yaklaşık 10-15 yıldır Türkiye'de düşünce devrimi yaşanıyor. Düne kadar engelli vatandaşlarımızı ‘yok’ kabul ediyorduk, evlerde saklıyorduk. Son 10 yıldır bu düşünce devriminden sonra insanlar ‘benim çocuğum da kıymetli’, ‘benim çocuğuma ne yapabilirsiniz?’, ‘Bana nasıl rehberlik edersiniz’, ‘nasıl yol’ gösterirsiniz? demeye başladılar. Bunlar rutin yapılan görevler ama her geçen gün ihtiyaçlar da, talepler de artıyor." şeklinde konuştu.

Özel eğitim verecek öğretmen sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Vedat Müftüoğlu, "Tıbbın çocuk psikologları sayısını arttırması gerekiyor. Zincirin halkaları gibi birbirine bağlı bunlar. Bir de değişen dünya şartlarına göre mekanlarımızın da değişmesi gerekiyor." dedi.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçelerinde hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezleri, eğitim kurumlarında öğrenim gören bireylere yönelik sunulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini ve özel eğitim gerektiren bireylerin tanılanması, yönlendirilmesi, yerleştirilmesi ve izlenmesine ilişkin çalışma yapıyor.