Balıkesir Özel Fırat Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde gördükleri bir konu nedeniyle diyaliz merkezini ziyaret etti.

Özel Fırat Ortaokulu 7. sınıf öğrencileri Fen Bilimleri dersinde gördükleri boşaltım sistemi konusunu ve böbreklerin insan sağlığı açısından önemini daha iyi kavramak amacıyla Özel İlke Diyaliz Merkezi’ni gezdi.

Boşaltım sistemi rahatsızlıkları konusunda bilgi edinen öğrenciler, diyaliz makinesini ve nasıl bir işlem gerçekleştirdiğini yerinde gördü.

Okulun Fen Bilimleri zümre başkanı Ramazan Utkun, öğrencilerine kapılarını açan Özel İlke Diyaliz Merkezi yetkililerine teşekkür etti. Fen Bilimleri dersi olarak öğrencilerinin uygulamalı, görerek ve yaşayarak öğrenmesine önem verdiklerini belirten Utkun, "Yapılan ziyarette öğrencilerimiz hem merkezde yatan hastaları hem de hastaların nasıl tedavi edildiğini yerinde görmüş oldular. Ayrıca buradaki yetkililerin vermiş olduğu bilgilerin öğrencilerimizde daha kalıcı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle yapılan ziyaretin öğrencilerimiz için faydalı olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Öğrenciler, hastalarla yaptıkları görüşmelerin ardından böbreklerin ne kadar önemli olduğunu anladıklarını ve böbreklerini daha iyi koruyacaklarını ifade etti.