Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu, Aksaray’da yer alan anaokullarındaki 6 yaş grubu öğrencilerinin katıldığı 4. Pastel Boya Resim Şenliği'ni karnaval havasında gerçekleştirdi.

Pastel boya resim şenliğine çok sayıda anasınıfı öğrencisi katıldı. 6 yaşındaki miniklerin yarıştığı şenliğe veliler de yoğun ilgi gösterdi. Yarışmaya katılan anaokulu öğrencileri okul idaresinin belirlediği konuda resimler yaptı. Yarışmanın ödül töreninden önce palyaço organizasyon tarafından sergilenen illüzyon, kukla ve Hacivat-Karagöz gösterisi öğrencilere eğlenceli dakikalar geçirtti. Yarışmada dereceye giren 8 öğrenciye bisiklet, 12 öğrenciye boyama seti ile katılan herkese uçurtma ve katılım sertifikası verildi.

Sema İlköğretim Müdürü Malik Demir, "Çocuklarımızın yarıştığı böylesine güzel bir yarışmada onların ve velilerin mutluluğu bizlerin de mutluluğudur. Maksat burada eğlenmek, güzel vakit geçirmek ve bahar şenliği yaşamaktır. Kurumlar arası kaynaşma ve dayanışmayı sağlamaktır." dedi.

Boyama yarışması sonunda ise okul bahçelerinde kurulan çeşitli parkurlarda ve şişme oyun alanlarında öğrenciler gönüllerince eğlenme imkânı buldu. Şenliğe katılan veliler organizasyondan dolayı okul idaresine teşekkür etti.