Palandöken Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kursunda hafızlıklarını tamamlayan 5'i erkek, 50 öğrenci için Yenişehir Necip Fazıl Kısükerek Kültür Merkezi Salonu'nda 'taç giyme' töreni düzenlendi.

Palandöken İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında hafızlıklarını tamamlayan hafızlar için taç giyme töreni gerçekleştirildi. Tören, Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi öğretim görevlilerinden Nurettin Yıldırım'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Palandöken Müftüsü Sıtkı Beydilli, ilçe müftülüklerine bağlı gündüz ve yatılı 30 Kur'an kursundan mezun olan hafızların taç giyme törenini gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Müftü, müslümanlar için hafızlığın farz-ı kifaye olduğunu ifade etti. Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar bozulmadan aslı ile kalacağının Allah tarafından ayetle müjdelendiğini de belirten Beydilli, "Kur'an nazil olduğunda yazıya geçirildi. Ve hafızlar Kur'an-ı Kerim'i ezberledi. Bu nedenlerle Kur'an, kıyamete kadar hükmünü sürdürecek ilahi kelamdır. Hafızların, yaşayan Kur'an olması için Kur'an'ın yaşatılan kitap olması gerekir." dedi.

"KUR'AN'I SOKAĞA VE SOSYAL YAŞAMA YANSITMALI"

İl Müftü Vekili Celal Büyük ise hafızların Allah dostu olduğuna vurgu yaptı. Büyük, Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen hafızların, bunu gönüllerine ve ardından da sokağa ve sosyal yaşama yansıtmalarının gerekliliğine dikkat çekerek, "Kur'an'ı ezberleyip gönüllerine işleyen hafızların, bunu sokağa ve sosyal yaşama da yansıtmaları gerekiyor. Bugün burada 5'i erkek olmak üzere 50 hafız Kur'an'ı hıfzetti. Kendilerini ve ailelerini tebrik ediyorum." diye konuştu. Mezun hafızlara taçlarının giydirilmesinin ardından il, ilçe müftüsü ve protokol, hafızlara çeşitli hediyeler sundu.