Polis Eşleri Kaynaşma ve Yardımlaşma Derneği (PEKAY) Amasya Şubesi, ‘Polis Haftası’ münasebetiyle il merkezinde faaliyet gösteren Plevne Ortaokulu’nun iç ve dış cephesini boyanmasını sağladı. Dernek Başkanı Seçgin Artunay, okulların her yönüyle güzelleştirilmesinin öğrencilerin eğitim hayatına olumlu yönde katkı sağlayacağını söyledi.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin ise PEKAY Derneği tarafından yapılan çalışmaları yerinde görmek için Plevne Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette Vali Çomaktekin’e İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, dernek temsilcileri ve emniyet mensupları eşlik etti. Vali Çomaktekin, polislerin büyük bir fedakarlıklarla vatandaşların can ve mal güvenliğini, huzurunu, kamu düzenini sağlamak için yoğun çalışma içerisinde olduğunu söyledi. Polislerin aynı zamanda vatandaşlar ile kaynaşma adına değişik, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğunu kaydeden Çomaktekin, "Bu kapsamda PEKAY Derneği, Plevne Ortaokulu’nda eğitim gören sevgili öğrencilerimizin daha nezih, daha temiz bir ortamda eğitim görebilmeleri için özel bir boya şirketinden temin ettikleri boyayı bu okulun dersliklerinde ve dış cephesinin boyanmasını sağlamışlardır.” dedi.
Bu faaliyetten dolayı öğretmenlerin ve öğrencilerimiz çok mutlu olduğunu kaydeden Çomaktekin, “Bu arada önemli olan bu boyanın sağlanıp sınıfların boyanmasından öte polis kardeşlerimizin öğrencileri düşünmeleridir. Öğrencilere sevgi elini ve devletin gülen yüzünü yansıtmış olmalarıdır.
Sevgili öğrencilerimiz yetişirken kamu görevlilerine, polislere daha bir sevgi ve saygı ile yetişecekler. Polis vatandaş ve arasında, polis gençlik arasında bu faaliyetler vesilesi ile güzel sevgi iletişim köprüleri sağlanıyor. Ben de başta Emniyet Müdürü Mehmet Artunay başta olmak üzere, polislerimizin eşlerine bu güzel faaliyetlerinden ötürü şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.