Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Yozgat’ın kalkınması ve gelişmesi için Bozok Üniversitesi ile şehri bütünleştireceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında 4 aylık görev süresini değerlendirerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Üniversitelerin bulundukları şehrin gelişmesine önemli katkılar sağladığını vurgulayan Rektör Karacabey, “Üniversitelerle şehirlerin bütünleşmesi gerekiyor. Bizde üniversitemiz ile şehrimizin bütünleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki günlerde sivil toplum kuruluşları ile toplantılar düzenleyerek şehrimiz için üniversitemiz için neler yapabiliriz fikir alışverişinde bulunacağız.” dedi.

Hedeflerinin Bozok Üniversitesini, Türkiye ve dünyadaki üniversitelerle yarışabilecek nitelikli üniversiteler haline getirmek olduğunu ifade eden Rektör Karacabey, şunları kaydetti: “En ücra köyümüzdeki bir çocuğumuz ilkokula başladığında Bozok Üniversitesi'ne nasıl girebilirimin hayalini kurmasını istiyoruz. İletişim Fakültemiz ilimiz ve üniversitemiz için çok önemlidir. Eğitime başladığımızda amacımız, öğrencilerimizi bütün köylerimizde görevlendirip, her köyümüzün ayrı bir kültürü üzerine çalışma yapıp Yozgat genelinin kültürünü ortaya çıkartacağız. Yine açacağımız Arkeoloji Bölümü ile ilimizin tarihini yeraltındaki tarihini gün yüzüne çıkartmak istiyoruz. Yine jeotermal enerjimizi Tıp Fakültemiz bünyesinde fizik tedavide kullanmak istiyoruz. Üniversite olarak amacımız, ilimize sosyal, kültürel ve ekonomik olarak en yüksek katkıyı sağlamaktır.”