AK Partili Belediye Başkanı Sami Aydın, Özgecan Aslan cinayetini eğitimdeki eksikliğe bağladı. Aydın, eğitimin sadece yazılılara ve sınavlara endekslendiğine dikkat çekerek, "Eğitimde bir takım noksanlıkları gideremediğimiz için hala öyle canavarlar bizim içimizden yetişiyor maalesef." dedi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geliştirilen ‘Eğitimde Sivasi Hareket Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Sami Aydın’ın konuşması damga vurdu. Başkan Aydın, eğitimin sadece yazılılara ve sınavlara endekslendiğine dikkat çekerek, "Eğitim denildiği zaman sadece belli alanlarda bilgi sahibi olmak yeterli değil. Paylaşmak, toplu yaşamak, hissetmek ve birçok duyguları da yaşayabilmek olduğunu düşünmemiz lazım. Eğer böyle bir şey olsaydı, son zamanlarda Türkiye’nin gündeminde olan Özgecan Aslan kızımız bir başka insan tarafından katledilmezdi. Çünkü o gencin de kardeşi ve annesi var. Belki de kız çocuğu var. İşte eğitimde bir takım noksanları gideremediğimiz için hala öyle canavarlar bizim içimizden yetişiyor maalesef." şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Aydın, iktidarları döneminde ülkede çok iyi gelişmeler olurken eğitimde gereken atılımlar yapılamadığının altını çizerek, "Ama görüyorum ki bu anlamda da çok güzel gelişmeler var. Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasının böyle bir çalışmada öncülük etmesi Sivas adına ümit verici." ifadesini kullandı.

Vali Alim Barut ise eğitimin hayatın her alanına, toplumun her katmanına erişimi sağlayan bir durum olduğunu, bu konuda herkese görevler düştüğünü söyledi. Alim Barut, geniş düşünülmüş, ortaya konulmuş 3 yıl sürecek bu projenin hazırlanmasında emeği geçen ve bu projeye katkı sağlayan eğitim camiası, kamu-kurum ve kuruluşları ile tüm Sivaslılara teşekkür etti.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar da Eğitim’de Sivasi Hareket Projesi'nin 3 yıla yayılacağını belirterek, projenin detayları ile ilgili bilgiler verdi. Projenin ‘Tarihimiz Kültürümüz’, ‘Akademik Başarı’, ‘Yönetici ve öğretmen Eğitimleri’, ‘Sanat ve Spor’ ana başlıkları altında çeşitli faaliyetler yapılacağını aktardı.

Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile okul müdürleri ve davetliler katıldı.