600 bin öğrencinin karne aldığı Şanlıurfa’da birinci sınıfa yeni başlayan 50 bin öğrenci ilk karne sevincini yaşadı.

2014-2015 eğitim öğretim dönemi birinci yarıyılı sonu dolayısıyla Şanlıurfa’da 600 bin öğrenci karnelerini aldı. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük’ün katılımı ile Fevzi Çakmak İlkokulundaki karne dağıtım töreni gerçekleşti. Tören öncesi 2014-2015 eğitim öğretim durumu hakkında değerlendirme yapıldı. Sınıflarda öğrencilerle aynı sıraları paylaşan Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, çocukların heyecanına ortak olarak duygularını öğrenmek üzere onlarla sohbet ettiler. Öğrencilere sınıflarında karnelerini veren Vali İzzettin Küçük ve beraberindekiler, ayrıca öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler dağıttılar.

Karnelerin dağıtılmasının ardından bir açıklama yapan Vali Küçük, alınan karnelerin tüm öğrencilere, ailelerine ve öğretmenlere hayırlı olmasını diledi. Şanlıurfa’da 600 bin öğrencinin karne aldığını hatırlatan Vali Küçük, 50 bin öğrencinin ise ilk defa bu heyecanı yaşadığını söyledi. Velilerden de çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmelerini isteyen Küçük, okulların çocukların ikinci evi olduğunu vurguladı. Ailelerin okulla iletişim halinde olmalarını, sürekli çocuklarının okullarına giderek öğretmen ve idarecilerle görüşmelerini isteyen Küçük, öğrencilerin başarısında okul ve aile iş birliğinin gerekliliğine dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük ise ikinci yarıyıla tüm öğrencilerin dinlenmiş ve kendilerine hediye edilen kitapları okumuş olarak dönmeleri temennisinde bulundu. Müsteşar Yardımcısı Büyük, öğrenci ve öğretmenlerin gösterdiği başarıyı ikinci yarıyılda da göstermelerini beklediklerini kaydetti.