Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK’nın düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Mustafa Yahya Mertcan için Çankırı merkezde ve tüm ilçelerde Mevlit okutuldu. Şehit Mertcan’ın toprağa verildiği Eldivan ilçesi Merkez Büyük Cami'nde okutulan mevlite, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AKP Çankırı Milletvekili Emin Akbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, daire amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit sonrası açıklama yapan Vali Özcan, “Değerli Eldivanlılar bugün Çankırılılar vefanın örneğini gösterdi. Bütün ilçelerimizde ve il merkezimizde şehitlerimize atfen ve en son şehidimiz Mertcan kardeşimizin ruhuna gönderilmek üzere hatimler okundu. Mevlitler okutuldu. Dualar edildi. Ve çok büyük bir katılım sağlandı. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Dirliğiniz, birliğiniz devam ettiği sürece ezan susmayacak ve bayrak inmeyecektir. Bu millet bölünmez böldürmeyeceğiz.” dedi.

Milletvekili Akbaşoğlu ise, “Ben sizlere bir müjde vereyim dün sayın valimizle, İl Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük. Eldivan’da şehidimiz Mustafa Mertcan’ın ismini de ölümsüzleştirelim istedik. Eldivan Sağlık Meslek Lisesinin ismini bundan sonra Şehit Mustafa Yahya Mertcan Lisesi olarak inşallah kararlaştırdık.” şeklinde konuştu.