Siirt'in tek özel ilkokulu ve ortaokulu olma unvanını elinde bulunduran Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu'nun 8. sınıf öğrencileri mezun olmanın sevincini yaşadı. Okul konferans salonunda düzenlenen mezuniyet gecesine, aynı zamanda öğrenci velisi olan Siirt Belediyesi Eş Başkanı Belkiza Beştaş Epözdemir’in yanı sıra öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı.

Özel Celal Değer İlkokulu ve Ortaokulu korosunun seslendirmiş olduğu Anadolu türküleri ile başlayan mezuniyet gecesi, öğrencilerin okul günlerinde yapmış olduğu kültürel ve sosyal faaliyetlerden derlenen fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisi ile devam etti. Mezuniyet gecesinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Abdurrahman Dülger, Siirt ilinin tek özel ilkokulu ve ortaokulu olarak, öğrenci ve velilerine en iyi şekilde, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan hizmet vermeye çalıştıklarını, 21. yüzyıl Türkiyesine yön verecek bu gençleri yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Dülger; bunun büyük bir sorumluluk taşıdığını ve bu sorumluluğun farkında olduklarını kaydetti. Öğrencilerini mezun ederken onlardan ayrılmanın hüznünü yaşadıklarını belirten Dülger, ancak lise çağında onları daha iyi yerlerde görecek olmanın gururunu yaşayacaklarını dile getirdi.

Okul Müdürü Dülger, “Bizim öğrencilerimiz müspet ilim ve bilimin ışığında Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendine özgüveni olan, çağdaş bireyler olarak yetiştirilmiştir. Öğrencilerimizin yetiştirilmesinde ve bu gecenin tertiplenmesinde emeği geçen mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.” dedi. Gecenin sonunda mezun olan öğrencilere aileleri plaket verirken, sınıf öğretmenleri Aydın Yağmur ile Abdulmuttalip Doğan’a okul yönetimince plaket verildi.