Mersin’in Silifke İlçesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke İtfaiye Gurup Amirliği ekiplerince ’Sivil Savunma Haftası’ dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğünde yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Silifke Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından talep edilmesinin üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, tatbikata ilk önce kurum içinde tahliye ile başladı. Ardından kurtarma çalışması yapıldı. Tatbikat sırasında yangının nasıl çıktığı, söndürüldüğü ve kontrol altına aldığı gibi teorik bilgilerin yanı sıra öğrencilere pratik bilgiler de veriliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü personellerinden ikişer kişi seçilerek tatbikatlar uygulamalı yapılırken, bir personelin su dolu kovayla alev alan tüpü söndürmeye çalıştığı sırada kovayı erken kaldırması nedeniyle alevler yüzünü sardı. Yaşanan olumsuz durum sonucunda yaralanma meydana gelmedi.

Büyükşehir Belediyesi Silifke İtfaiye Gurup Amirliği Şefi Güngör Üşenmez, "Evde, okulda ve sokakta hayatın her yerinde ve her döneminde doğal afet ve kaza riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle yangına, doğal afetlere, trafik kazalarına karşı önleyici tedbirler alarak riskleri en aza indirmek temel amacımızdır. Yapmış olduğumuz tatbikat ve eğitimlerin amacı da budur. Belirlenen program çerçevesinde bilgilendirme ve eğitici tatbikatlarımız sürecek. Okullar dışında talep doğrultusunda kamu kurum kuruluşları, fabrikalar gibi yerlerde de eğitim ve tatbikat veriyoruz" dedi.