Kahramanmaraş Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkan Adayı Abdi Tekerek Haber46'ya yaptığı açıklamada neden aday olduğunu ve projelerini açıkladı.

Tekerek Kahramanmaraş Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanlığına aday olma nedenini şu sözlerle açıkladı:

Dost ve arkadaşlarımın tercih ve teveccühü ;gördüğüm bazı arıza ve eksiklilerden duyduğum vicdani sorumlulukla Kahramanmaraş Türk Eğitim-Sen 1-Nolu şubesine başkanlık için aday oldum.
               
Arkadaşlarımın,eski öğrencilerimin,ve kıymetli meslektaşlarımın gösterdiği hüsn ü kabulden  doğru bir karar verdiğimi daha iyi anladım.
                
Yol arkadaşlarımla ürettiğimiz projelerle Kahramanmaraş Türk Eğitim-Sen 1-Nolu şubesini sağlam bir birlikteliğe daha iyiye ve güzele götürmek için bu bayrak yarışında görev aldım.
               
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı muhtelif okullarda yaptığım yöneticilik ve öğretmenlikten sonra büyük sorumluluk gerektiren bu göreve ”“hayırlı olması dileği ile- talip oldum.

Kahramanmaraş Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkan Adayı Abdi Tekerek başkan olması durumunda yapacağı çalışmaları da şu şekilde sıraladı:

1- Hedefimiz; bir yılda sendikamıza kazandıracağımız üye sayısı en az bin üye olup. Önümüzdeki dört yıllık süre zarfında Kahramanmaraş'ta yetkili sendika olmaktır. 

2- Bundan sonraki delege seçimlerinde her sandık farklı okullarda oluşturulacak , üyelerin baskısız ve demokratik bir ortamda hür iradeleri ile oy kullanmaları sağlanacaktır.

3- Üyelerimizin özlük haklarında yaşadıkları problemler, açılan davalar takip edilerek hak kayıplarına uğramaları engellenecektir. Her aşamada üyeler bilgilendirilecektir.

4- İlçe temsilciliklerinin masrafları için haklarına düşen payları her ay düzenli olarak hesaplarına aktarılacaktır.

5- İlçe temsilcilikleri ile her ay düzenli olarak istişare toplantıları yapılarak işbirliği sağlanacaktır. 

6- Üniversite de çalışan akademik ve idari personelin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yaparak onların sesi güçlü bir şekilde çeşitli platformlarda dile getirilecektir.

7- Üniversite çalışanları arasında üye sayısının arttırılması ve şubeleşme çalışmaları konularında üniversite temsilciliğimiz ile sıkı bir çalışma içerisine girilecektir.
“Öğretmen bin bilmeli;öğrenciye gerekli olan biri seçip verebilmelidir” düsturundan hareketle K.S.Ü'nin alanında ün ve ihtisas sahibi hocalarla diyaloga geçerek üyelerimizi mesleki ve kültürel yönden geliştirecek konferanslar tertip edilecektir.

8- Sendikamız bütün üyelere hizmet maksadında olduğundan saat: 8.00 ile 19.00 arasında açık bulundurulacaktır.

9- Gündem takip edilerek sıcağı sıcağına yapılması gereken basın açıklamaları ve eylemler yapılarak çeşitli basın yayın organlarında yayınlanması sağlanacaktır.

10- Biz ekip ruhu ve anlayışı ile çalışmak üzere yönetime talibiz. Oluşturulacak olan yönetim; idareci, öğretmen, memur, hizmetli, teknisyen, akademisyen ve bunlar içerisinde cinsiyet ayrımı yapılmadan oluşturulacaktır.

11- Yönetim kadromuz resmi olarak belli isimlerden oluşmakla beraber yönetim dışındaki üyelerin de bu çalışmalara dahil edilmeleri sağlanacaktır.

a- Branşlara göre masalar oluşturulup üyelere kendi branşlarındaki üyeler ile ulaşıp daha çok üyenin aktif olarak sendikal faaliyetlerde görev almaları sağlanacaktır. 
b- Oluşturulacak masalardan üyelerimizin çocuklarına ücretsiz SBS kursları verilecektir.
c- İlimize yeni gelen her üyemize hoş geldin denilecek gerekli ilgi gösterilecek, ihtiyaçları mümkün mertebe giderilecektir.İl dışına tayin olan üyelerimize verdikleri destekten dolayı teşekkür edilerek gittiği yerle ilgili barınma, çocuklarının okulu gibi istekleri doğrultusunda yardım ve bilgilendirmeler yapılacak üyemiz yerine yerleşene kadar yalnız bırakılmayacaktır.

12- Sendikamızın ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir bina alımı için gerekli girişimlerde bulunulacak, Fiziki şartlar elverdiği sürece sendika bünyesinde veya farklı bir mekanda üyelerimizin faydalanabileceği bir lokal açılacak, eğitim odaları oluşturulacaktır.

13- Okul temsilcilerimize düzenli olarak temsilci eğitimleri verilecektir. Bu eğitimler sonucunda hedefimiz üyelerimiz ve değerli eğitim camiasının sendikal çalışmalar, hareketler, örgütlenme konularında bilinçlenmelerini sağlamaktır.

14- Üyelerimize moral ve motivasyon açısından yarar sağlamak için zaman zaman konser, konferans, panel, seminer gibi etkinlikler düzenlenecektir. Türk sazları eşliğinde belli dönemlerde duyuruları yapılarak ocakbaşı sohbetlerimiz olacaktır.

15- Belirli gün ve haftalar, açıklama, mesaj, etkinlik, gazete ilanı gibi çalışmalar ile taçlandırılacaktır. Varlığımız birliğimiz dirliğimiz unutmak ve unutturmak isteyenlere sürekli hatırlatılacaktır.

16- Sendika binamıza şikâyet dilek kutuları konulacak olup, ilgili komisyon tarafından istek ve şikayetler değerlendirilerek, gerekli tedbirler alınacaktır.

17- Üyemiz olup da emekli olan öğretmenlerimiz her yıl öğretmenler gününde bir tören tertip edilerek onure edileceklerdir.

18- Şehit öğretmenlerimizin aileleri zaman zaman ziyaret edilecektir.

19- Sendikamızla birlikte hareket edecek Türk Eğitim-Sen liler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında bir dernek kurulacak, bu dernek Avrupa birliği ve hibe projelerinden faydalandırılarak maddi açıdan güçlendirilecektir. 
Dernek yönetimi sendikamız yönetimi ile birlikte çalışacaktır. Böylece çalışma ekibimizi genişleterek gücümüze güç katmayı hedefliyoruz.

Kurulacak olan derneğin hedeflerinden bazıları:
1- il dışından gelen, üyelerimizin çocuklarının barınma ihtiyaçlarını karşılamak için bir yurt veya öğrenci evleri oluşturulacaktır. 
2- İmkânlar ölçüsünde öğrencilere burs temin edilecektir.
3- Sosyal ve kültürel geziler yapılacaktır.
4- Sosyal etkinlikler bu dernek aracılığı ile yapılacaktır.
5- Gençlik kulübü oluşturulacaktır. Bu kulüp, gönüllü öğretmenler tarafından çocuk ve gençlerimize müzik kursları, özel ders, tiyatro ve spor aktiviteleri, eğlence, satranç, dini bilgiler ve hikayeler ile ilgili çalışmalar yapılacak pek çok imkanın sunulacağı çocuklarınızı gözü kapalı emanet edeceğiniz gençlik merkezimizi faaliyete geçireceğiz.

20- Milli gün ve haftalarda ödüllü şiir, hikâye, resim ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecektir.

21- Değerli kadın üyelerimiz de yönetimimizde yer alacaklardır. Kendi içimizde sistemler oluşturarak muhatabının bir kadın olması dileğinde olan her kadın üyemize ulaşmak çabasını vereceklerdir.

Tekerek sözlerini "Başkan adayınız olarak ben; teveccühleriniz ile başkan olduğumda, bu güne kadar yapıldığı gibi sizlerin yöneticisi değil sözcüsü olacağım" diyerek tamamladı.