23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mülki amirler ve yerel yöneticiler koltuklarını temsili olarak çocuklara bırakırken bu uygulama ilginç görüntülerin yaşanmasına sebep oluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin koltuğuna oturan Dr. Necla Yazıcıoğlu İlkokulu Öğrencisi Ravza Su Özer, "Okulların fiziki koşulları yetersiz, eğıitim desetği artırılmalı; eskiyen okul binaları lıkılıp yenisine modern binalar yapılmalı." dedi.

Başkan Altepe, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Dr. Necla Nazıroğlu İlkokulu Müdürü Muhammet Vahdi Aydın, sınıf öğretmenleri Demet Hakverdi, Faden Aksoy, öğrenciler Ravza Su Özer, Arda Uslu ve Zeynep Varol’u ağırladı. Heykel’deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen görüşmede önce öğrencilerle sohbet eden Başkan Altepe, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen ayrıcalıklı bir gün ve dünyadaki tek bayram olduğunu vurguladı.

İLK TALİMATIM; EĞİTİME DESTEK ARTIRILMALI
Başkan Altepe, konuşmasının ardından koltuğunu Dr. Necla Nazıroğlu İlkokulu Öğrencisi Ravza Su Özer’e devretti. Temsili olarak görevi devralan Ravza Su Özer, ilk iş olarak kendi okulunun yıkılıp yeniden yapılmasını istedi. Özer, şunları kaydetti: "İlk talimatım; okullara verilen eğitim testeğinin artırılmasıdır. İlimizde bazı okulların fiziki koşulları yetersizdir, bu nedenle bu binaların yıkılıp yenisinin yapılması gerekiyor. Okulumuz da eskiyen binalardan. İlk tamilamıt olarak okulumuzun yıkılıp daha modern koşullarda okul yapılmasıdır." Büyükşehir Belediyesi yetkililerini telefonla arayan Özer, öğrencilere yönelik imkanların genişletilmesi yönünde talimat da verdi.

BAŞKANDAN PARK İSTEDİ
Balkabağım Anaokulu yetkilileri ve öğrenciler de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.
Okul Müdürü Almıla Masatlı Özgün ve 6 arkadaşıyla birlikte Heykel’deki tarihi başkanlık binasında Başkan Altepe´yle görüşen Eda Mete, sembolik olarak başkanlık koltuğuna oturarak talimat verdi. Belediye Başkanı Recep Altepe´den çocukların daha özgürce oynayabileceği parklar ve spor yapacakları alanlar isteyen Eda Mete ve arkadaşları, başkana çiçek takdim ettiler.