2. DÖNEM TEOG SORULARI VE CEVAPLARI
İstediği liseye girebilmek için TEOG sınavında ter döken öğrenciler için 2. Dönem TEOG sınavlarının ilki dün yapıldı. Bugün yapılan Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil sınavları ile 2. Dönem TEOG sınavları tamamlandı. Sınava giren milyonlarca öğrenci 2. Dönem TEOG soruları ve cevaplarını araştırmaya başladı.

Merkezi ortak sınavların soru ve görüntülü çözümlü cevapları, öğretmenlerin görüntülü anlatımıyla, MEB'in eğitim bilişim ağının (EBA) "www.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden yayınlanmaya başlandı.

"O SORUNUN İPTAL EDİLME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK"

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem merkezi ortak sınavlar tamamlandı. Öğrenciler bugünkü oturumda, fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi. Öğrenciler genel anlamda TEOG sınavının geçmiş dönemde yapılan SBS sınavına oranla daha kolay olduğunu belirtti. Bir öğrenci ise inkılap testinde yer alan bir sorunun yanlış olduğunu iddia etti.

"O SORUNUN İPTAL EDİLME OLASILIĞI ÇOK YÜKSEK"

TEOG'a giren bir öğrenci, inkılap testinde yer alan bir sorunun yanlış olduğunu iddia ederek, "Sınav kolaydı; ancak bazı dersler zordu. Hatta yanlış bir soru vardı İnkılap'ta. Yanlış soru vardı, iki şık arasında çok gittim geldim. O sorunun iptal edilme olasılığı çok yüksek"dedi.