Kahramanmaraş halkının ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği tören Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Ali Özdemir'in günün anlam ve önemini vurguladığı konuşmasıyla başladı.  Özdemir'in konuşmasının ardından program,  şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunması ve Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Meslek Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin Rüstem Çetinkaya'nın şehitlerimiz için duasıyla devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Mustafa Zincirkıran ve Ahmet Akküncü'nün de katıldığı programda,  TSO Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri, Adalet öğretmeni Kadir Başer'in yönetmenliğinde hazırladığı Çanakkale Savaşı sıralarında Anadolu'daki savaş trajedilerini anlatan, ”˜Gidenlerin Ardından' adlı tiyatro oyunu sergiledi. Edebiyat Öğretmeni Arif Koçinal'ın yazdığı ”˜Gidenlerin Ardından' adlı 2 perdelik oyunda, yer yer komik unsurlar bulunmakla birlikte savaşın vahşetini ve çaresizliği izleyicilere hissettirdi.

TSO Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin yüksek performans sergilediği oyun izleyicilerden büyük alkış topladı. Program, tiyatro/Animasyon kursuna katılan öğrencilere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.