İzmir’de Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyesi bir grup, sosyal sorumluluk projesi kapsamında en uzak ilçelerden biri olan Kiraz’a bağlı Sarısu köyünde bulunan ilkokulu tepeden tırnağa yeniledi. "Bizim okullarımız, bizim çocuklarımız" sloganıyla yola çıkan eğitim gönüllüsü dağcılar, bin 200 râkımlı bir dağ köyü olan Sarısu'nun üç derslikli ilkokulunu bakım onarımdan geçirdi, eksiklerini tamamladı. Köyde iki gün kamp kuran dağcılar boya badana işlerini yaptı, kırık camlarını değiştirdi, bayrak direği ve merdiven korkuluklarını boyadı, tuvaletlerdeki kırık lavaboları değiştirip temizledi.

Dağcı abla ve ağabeylerinin çalışmalarını ilgiyle seyreden öğrenciler, zaman zaman yardım ederek, okullarını kendi elleriyle boyamanın mutluluğunu yaşadı. Eğitim gönüllüsü dağcılar da yanlarında götürdükleri ayakkabı, tişört, oyuncak, kitap, kırtasiye malzemesi gibi hediyeleri öğrencilere dağıttılar, 13 öğrencisi bulunan okulun kütüphanesine, 150’ye yakın kitap hediye ettiler. İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu çalışmaya destek vererek kışın çamur, yazın toz içinde kalan okulun bahçesinin düzenlemesine başladı. Toprak bahçeye parke taşı döşeyecek olan belediye, çocuklar için bir de oyun parkı yapacak. Ayrıca dağcılar aracılığıyla öğrencilere, yazlık ve kışlık olmak üzere ayakkabılar, elbiseler ve kırtasiye malzemeleri de gönderildi.

Gerek yüksek dağ faaliyetleri gerekse doğa yürüyüşleri sırasında köylerden geçtiklerini ve köy yaşantısıyla iç içe olduklarını belirten proje sorumlusu emekli öğretmen Mustafa Kızılca, “Her defasında ihmal edilmiş köy okullarını, ulaşılamamış öğrencileri görünce biz de bir şeyler yapmak istedik. Eğitim gönüllüsü dostlarımız boya vererek, kitaplar alarak, oyuncaklar göndererek destek oldular. Emekli bir öğretmen olarak, eğitime yapılan yatırımın istikbalimize yapılan yatırım olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.