Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları ve Alparslan Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen ‘Okula Kabul’ sınavı hafta sonu yoğun bir katılımla gerçekleşti. Trabzon’da okuyan 4. sınıf öğrencileri arasında yapılan ‘Okula Kabul’ sınavında yüzlerce öğrenci indirim kazanmak için Gülbahar Hatun ve Alparslan Eğitim Kurumlarına akın etti.

Okul Kabul sınavına girmek için daha önceden sınav kayıtlarını yapan altı yüze yakın öğrenci sabahın erken saatiyle birlikte Gülbahar Hatun ve Alparslan Kolejine geldi. Aileleri ile birlikte sınava girecekleri okula gelen öğrencilerin, sınav öncesinde hayli heyecanlı oldukları gözlendi.

Sabah saat 10’da başlayan ‘Okula Kabul’ sınavında öğrenciler yaklaşık bir buçuk saat ter dökerken, sınav sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli indirimler sunulacak. Bu arada, Gülbahar Hatun İlköğretim Kurumu’nda öğrenciler sınav stresi yaşarken veliler de ‘Başarı, Stres ve Kaygı’ konulu seminere katıldı. Kurumun ilköğretim müdürü Harun Var tarafından verilen seminerde velilere ilkokuldan ortaokula geçişte öğrencilerin karşılaşacağı sıkıntılar anlatırken, başarıya ulaşmak için lazım olacak en önemli malzemenin kişilik olacağı ifade edildi.

Öğrencileri çalışmaya teşvik etmek amacı ile ‘Okul Kabul’ sınavını yaptıklarını söyleyen Özel Gülbahar Hatun İlköğretim Kurumu Müdürü Harun Var, “Önceki yıllarda da okulumuz bu tür sınavlar yapıyordu. Bu yıl sınavımızın adını okula kabul sınavı olarak değiştirdik. Sınavla ilgili çok fazla tanıtım yapmamamıza rağmen yoğun bir katılım gerçekleşti. Her geçen yıl kurumumuzun yaptığı etkinliklere katılımın yüksek olması bizleri hayli memnun ediyor. Sınava katılan tüm öğrencilerimize çeşitli hediyeler de takdim ettik.” dedi.