Hatay'ın Belen geçidinde, Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında yolculara broşür, motosiklet sürücülerine de kask dağıtıldı.

Belen İlçe Emniyet Amirliği önünde düzenlenen Trafik Haftası etkinliğinde konuşan Belen Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Abdurrahman Cahit Aksoy, toplumun temel sorunu olan trafik sorununun çözümünde her ferdin, kurum ve kuruluşun ayrı ayrı katkıları gerektiğini, hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı ile 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50 oranında azaltılmasının hedeflendiğini belirtti. Aksoy, şunları söyledi: "İlçemizde tescilli araç sayısı 6400’e ulaştı. 2014 yılında 114, 2015 yılı ilk dört ayında ise 28 kaza meydana geldi. Bu kazalarda bir can kaybı yaşanmadı. Kazaları en az seviyeye indirebilmek açısından 2015 yılında trafik ekip ve radar aracı ile muhtelif yerlerde hız, emniyet kemeri, trafik ışık ve işaretlerine uymayanlara yönelik denetimlere ağırlık verilmeye başlandı."

Etkinlikte, yılın trafik polisi olarak seçilen Şerafettin Karakuş’a Kaymakam Abdulaziz Aydın, yılın şoförü seçilen Mehmet Atılggan'a Garnizon Komutanı Yzb. Salih Aygün tarafından plaket verildi. Kask kullanımını teşvik etmek amacı ile Emniyet Amirliğince temin edilen 100 adet kask protokol tarafından motosiklet sürücülerine teslim edildi. Ayrıca Emniyet Amirliği hizmet binası karşısında polis uygulama noktasında durdurulan araç sürücülerine el broşürleri Belen Kaymakam Abdulaziz Aydın ve Belediye Başkanı Adnan Vurucu tarafından dağıtıldı.