Tüm Eğitim Çalışanlar Sendikası İl Teşkilatlandırma Başkanı Mustafa Koşargelir ve Şube Başkanı Canan Nacar imzasıyla yapılan basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği kapsamında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine tahsis edilen Şube Müdürlüğü kadrolarına atama ve görevlendirme konusunda 2012/44 sayılı bir genelge yayımlamıştır.

Genelgede önceliğin genel idare hizmetleri sınıfındaki (uzman, tesis müdürü, şef, mühendis) personellerden görevlendirilmesi belirtilmekteydi. Ancak tarafsız olduklarını, hak arama da iddialı olduklarını öne süren sözde eğitim sendikaları işin içine siyaseti de baskı unsuru yaparak şeflerden şube müdürü olmaz diyerek hem de hafta sonu Milli Eğitim Bakanlığına baskı uygulayarak söz konusu genelgenin 10 gün sonra 2012/46 nolu genelge ile iptal edilmesini sağlamışlardır.

Mevcut Görevde Yükselme Yönetmeliğine göre şube müdürlüğü sınavına girme şartını taşıyan tüm eğitim çalışanlarının şube müdürü olarak görevlendirilmesi yasal olarak haklarıdır. Genel İdare Hizmetleri sınıfındaki (uzman, tesis müdürü, şef, mühendis) üyelerimizde şube müdürlüğü görevlendirilmeleri için başvurmuşlardır. Ancak bu başvurular hiç dikkate alınmadan kariyer ve liyakat ilkelerine uyulmadan İl Müdürlüğünce görevlendirilmeler yapılmıştır.
   
Bu görevlendirilmelerinde hangi usul ve kriterlere göre yapıldığı belli değildir. Aslında hangi kriterlere göre yapıldığı sendikamız ve kamuoyunca çok iyi bilinmektedir. Şube müdürlüğü için görevlendirme talebinde bulunan üyelerimize sadece 2012/44 sayılı genelgenin iptal edildiği belirtilerek talepler hiç değerlendirmeye alınmamıştır. Söz konusu genelge sadece genel idare hizmetleri sınıfındaki personellere öncelik vermekteydi. Genelgenin bakanlığımızca iptal edilmesi hiçbir şekilde genel idare hizmetlerindeki personellerin şube müdürü olarak görevlendirilmesine engel değildir. Bakanlığımızın görevde yükselme yönetmeliği yürürlükte olup, kariyer ve liyakat ilkelerine dayanarak objektif kriterlere göre görevlendirilme yapılması esastır. Bu görevlendirmelerde Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü üyelerimizin hakkını gasp etmiştir. 

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü bununla kalmayıp Bakanlığımızın il/ilçe müdürlükleri yönetmeliğine göre yapılan yeni yapılandırma kapsamında daire içi görevlendirmelerinde de taraflı davranarak, yetkili sendikaya kayıtlı olan üyeleri daha aktif olan bölümlere görevlendirmekte, sendikamız üyelerini ise psikolojik baskı uygulayarak pasifize etmektedir.
   
İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin asli görevlerinin eğitimde başarıyı artırmak, geliştirmek, teknolojiye ayak uydurmak ve tarafsız bir yönetim sergilemektir. Yöneten ve yönetilenlerin kurum içerisinde birbirleriyle iletişimleri, çalışma ortamlarının düzenlenmesi, iş barışı gibi unsurların korunması ve sürdürülmesi kurumun tepe yöneticileri tarafından sağlanması gereken etkenlerdir.
   
Ancak; Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü son bir yıl içinde ilimizin eğitim kalitesini ve seviyesini artırıcı çalışmalardan daha çok taraflı olarak yapılan adaletsiz personel görevlendirmeleriyle ön plana çıkmaktadır. Yapılan bu uygulamalar sendikamızı ve üyelerimizi yıldırma politikasıdır.   
   
Yapılan bu uygulamalar ilimizin Türkiye genelindeki başarı sıralamasının maalesef olumsuz bir göstergesidir. Zira eğitim tüm çalışanlarıyla parçalanmaz ve tartışılmaz bir bütündür.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.