Alman Eğitim Bakanları Konferansı’nın (KMK) notları zayıf öğrencilerden sonra ilk defa notları çok iyi öğrencileri de teşvik kararı alması Alman Filologlar Birliği’ni sevindirdi. Birliğin başkanı Heinz-Peter Meidinger, kararı “Doğru, gerekli ve vakti çoktan gelmiş de geçmiş” olarak değerlendirdi.

Meidinger, eğitim politikasının son on yıllarda sadece notları zayıf öğrencilere yoğunlaşarak üstün kabiliyetli öğrencileri göz ardı ettiğini söyledi ve KMK’dan bir talepte bulundu: “Bu mesele güzel evrak ve niyet beyanlarıyla sınırlı kalmamalı. Tutarlı bir şekilde sonuna kadar götürülmeli.” Meidinger, kabiliyetli öğrenciler için ek bütçenin gerekli olduğunu ifade etti.

Bir ders boş geçtiğinde de ilk olarak üstün yetenekli öğrencilere verilen kursların iptal edildiğini anlatan birlik başkanına göre çok sayıda öğretmen “Gençler araştırıyor” gibi yarışmalarda ve olimpiyatlarda öğrencilere eşlik ederek normal derslerin dışında ek efor sarf ediyor ve bu sebeple daha fazla takdir ve ek zamanı hak ediyor. KMK üstün yetenekli öğrencilere ağırlık vermeye öğretmen adaylarını eğitmekten başlayacak. Teşviklerden faydalanacak öğrenciler ise gözle görülür verim ortaya koyan öğrencilerden ve potansiyeli keşfedilmeyi beklenenler olacak. Bu öğrenciler icabında sınıf atlayabilecek veya geçici olarak bir üst sınıfta okuyabilecek.