Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yapılan çeşitli yarışmalarda başarı elde eden gençleri ödüllendirdi.

Mücadele ettiği futbol grubunda namağlup şampiyon olan Kırşehir İşitme Engelliler Spor Kulübü yöneticileri ile Adana'da düzenlenen 800 ve 1500 m. koşularında Anadolu Yıldızlar Ligi şampiyonu ve aynı zamanda 2 bin m. Yıldız Kızlar Türkiye 1. olan Urkuş Işık'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen Türk Müziği Solo Çalgı Yarışmasında Türkiye birincisi olan Fazıl Batı'yı kabul eden Vali Necati Şentürk gençleri altın ile ödüllendirdi.

Konuşmasında, ülkemiz genelinde yapılan yarışmalar ve müsabakalarda Kırşehirli sporcuların aldığı sonuçları gurur verici olduğunu belirten Vali Şentürk; "Eğitimde zirvede olan Kırşehir'in spor ve diğer alanlarda da çıtasını giderek yükseltmektedir. Alınan başarıların devam edeceğine inanıyorum. Sporcu insan zeki ve akıllı olur. Sporda başarılı sonuçlar elde etmek için eğitimli olmak gerekiyor. İşitme Engelliler Spor Kulübümüzü, atletizm dalında önemli başarılar elde eden Urkuş Işık'ı ve Türk Müziği Solo Çalgı Yarışmasında Türkiye 1. olan Fazıl Batı'yı ve başarılarında emeği geçenleri kutluyorum," dedi.

Kırşehir Valiliğinde gerçekleştirilen ödül programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ve yöneticiler katıldı.