Kahramanmaraş İl Müftülüğü, yaz Kur'an kurslarında görev alacak eğitmenleri mülakat sınavına tabi tuttu. Yaklaşık 600 eğiticinin katıldığı sınavda başarılı olan 150 öğretici kurslarda görev alacak.

Kahramanmaraş il ve ilçe müftülükleri birlikteliğinde oluşturulan 9 ayrı komisyonda sınava tabi tutulan 80'i erkek, 520’si kadın 600 eğitmen komisyon karşısında ter döktü. Mülakatta, bayan eğitici sayısının fazla olması dikkat çekti. İl Müftüsü Muhammet Gevher, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay ve Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Kur'an öğreticilerine özellikle Kur'an-ı Kerim'in üslubuna uygun şekilde okunması konusunda uyarılarda bulundu. Erkek adayların sınavı Abdülhamithan Taziyeevi'nde yapıldı. Bayan adayların sınavı ise Şerife Yaşar Gölcü Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, sınav öncesi yaptığı konuşmada Kur'an-ı Kerim’in ehil ellerden öğrenilmesi gerekliliğine vurgu yaptı. Gevher, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’i ve dinimizi gerek camilerde gerekse Kur'an kurslarımızda en güzel şekilde öğretmek için çaba sarf ediyoruz. Bunu yaparken ehil ellerden olması için sınav yapıyoruz. Yaklaşık 600 müracaatımız var. Din bir sorumluluk ve güzelliktir. Bu sorumluluğun ehil ellerde yapılaması gerekir." diye konuştu.