Kahramanmaraş'ta 2013-2014 eğitim öğretim yılı törenle başladı.

Yeni eğitim yılı nedeniyle işadamı Mahmut Arkan tarafından babası adına yaptırılan Hacı Osman Arıkan İlkokul ve İmam Hatip Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, törende yaptığı konuşmada, tatilin ardından ders başı yapan öğretmenin en büyük heyecanının yeni öğrencilerine kavuşmak olduğunu söyledi.

Kendisinin de bir öğretmen kökenli olduğunu anımsatan Ünal, şunları kaydetti: "Öğretmen, yeni öğrencilerine anlatacak yeni şeyleri olacaktır. Onlarla birlikte yeni yolculuğa çıkacak. Aslında her insan bir hikeyedir. Her öğretmen için her öğrenci birlikte yürüyeceğini onunla birlikte yeni dünyalar keşvedeceğini, kendini keşfedeceği bir süreçtir. Öğretmenliğim boyunca her öğrencimde, hem kendime dair hem ona dair hem de hayata dair çok şey öğrendiğimi fark ettim. Aslında öğretmen üniversitede bir şey öğrenmez. Bilgi anlamında birşeyler öğrenir bir şeyler ezberlersin. Ama asıl size bir çok şeyi öğreten öğrencilerdir" dedi.

Ünal, hayırsever işadamı Mahmut Arıkan'a kentin eğitim ihtayacına sağladığı destekten dolayı teşekkür etti.

İşadamı Mahmut Arıkan ise gelişmiş toplumlarda bilginin güç ve otorite olduğunu söyledi.

Bilgiye ulaşmak için modern şekilde donatılmış mekanlara ihtiyaç bulunduğuna dikkat çeken Arıkan, şunları söyledi: "Okullarımızın amaçı siz sevgili öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlamaktır. Bizler özel sektör tarafından yaptırılan okullar sayesinde daha iyi eğitimli bir nesil ve daha kalkınmış bir Türkiye hedefine emin adımlarla yürümüş olacağız."

Konuşmaların ardından Ünal tarafından Arıkan'a plaket verildi.

Programa, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, işi adamları ve diğer ilgililer katıldı.