Yenimahalle Belediyesi'nce kreşe giden çocuklar, Ankara Atlı Spor Kulübü’ne götürüldü. Daha önce televizyonlarda izledikleri atları yakından görme fırsatı bulan çocuklar, ilk kez ata bindi, keyifli anlar yaşadı.

Yenimahalle Belediyesi 80. Yıl Şehit Yüzbaşı İlker Aydın ile Batıkent Anaokulu’nda eğitim gören 3-6 yaş grubu 200 minik ile Yenimek Şentepe Avcılar Yaz Okulu’ndan 45 öğrenci, Ankara Atlı Spor Kulübü’nde at binip doğanın tadını çıkarttı.

At çiftliğini gezen öğrenciler, ilk olarak öğle yemeği yedi ve daha sonra eğitmenlerin yardımıyla ata binerek alanda tur attı. Atlara binebilmek için adeta birbirleriyle yarışan minikler, sadece ata binmekle kalmayıp, atlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. İlk defa ata binmenin heyecanını yaşayan miniklerin mutlulukları ise yüzlerinden okundu.

ÇOCUK GELİŞİMİNDE HAYVAN SEVGİSİ ÖNEMLİ

Hayvan sevgisinin çocuk gelişiminde temel rol oynadığını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları kaydetti: “Uzmanlar hayvanla kurulan bağın, çocuğun psikolojik ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu, çocuğun arkadaşlık duygusunun gelişimine katkıda bulunduğunu söylüyor. Biz de belediye olarak çocuklarımıza, bazen bu tür organizasyonlarla görerek, hissederek bazen de tiyatro ve kitap gibi kültür etkinlikleriyle hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz.”