Yozgat’ın Yerköy ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen, Eğitime Yüzde Yüz Destek ve Bir Tuğla da Sen Koy projeleri kapsamında hayırsever işadamı Gencay Koyunbaşloğlu tarafından yaptırılan ve babaannesinin adının verildiği 14 derslikli Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisesi açılışı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Vali Abdulkadir Yazıcı'nın katılımı ile gerçekleşti.

Okulun açılış törenine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök ve davetliler katıldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, "Bugün bu soğuk havada Yerköyümüzde hayırlı bir hizmetin sonucuna hep beraber tanıklık ediyoruz. Okulumuzun resmi açılışını birlikte yapıyoruz. Ben bu vesileyle Rabia Koyunbaşoğlu Anadolu Lisemizin yapımında emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Özelikle Gencay Koyunbaşoğlu’na yaptıkları katkılardan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Vali Abdulkadir Yazıcı da Koyunbaşoğlu ailesine hayırlı bir hizmeti gerçekleştirdiklerinden dolayı teşekkür etti.

Hayırsever İşadamı Gencay Koyunbaşloğlu, törende yaptığı açılış konuşmasında, babaannesinin adını taşıyan bir eser bırakmanın hayali olduğunu belirterek, Bakan Bozdağ ve Vali Yazıcı’ya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Vali Abdulkadir Yazıcı ve beraberindekiler kurdeleyi keserek okulun açılışını yaptı. Okulu gezen Bakan Bozdağ ve Vali Yazıcı, sınıfa girerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.