Kayserili sanayici ve Türk yapımı olan HBO motorunun mucidi Hasan Basri Özdamar, Melikşah Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile söyleşide bir araya geldi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Melikşahlı mühendislerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşiye Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur da katıldı. 22 yıl önce motor yapmaya karar verdiğini, zorlukları bilerek sorunlara zevkle çözüm üreterek ve başarıya odaklanarak, motoru başarıyla bitirdiğini söyleyen Özdamar, öğrencilere motor hakkında teknik bilgiler vererek, motorun icat edilme sürecini anlattı. Motor üretme hayalini, yokuş aşağı hızla giden bir aracın içinde olmaya benzeten Özdamar, aracın içinde sadece hedefe odaklandığını asla sağa veya sola bakmadığını ifade etti.

Hasan Basri Özdamar, Melikşah Üniversitesi ile de insansız hava araçlarında kullanılmak üzere yeni bir motor üzerinde de çalışmalar yürüttüklerini de sözlerine ekledi. Söyleşi sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Özdamar’a Prof. Dr. Halidun Keleştemur tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Öğrencilerin fotoğraf çekinme isteklerini kırmayan Özdamar söyleşi sonunda öğrencilerle tek tek ve toplu olarak fotoğraf çekindi.