Kahraman Özel Öğretim Kursu Müdürü Mehmet DOBOOĞLU, YGS başvurularında bilinmesi gereken hususlar ile ÖSYS hakkında bir açıklama yaparak bu süreçte öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlara değindi.

Kahraman Özel Öğretim Kursu Müdürü Mehmet DOBOOĞLU; “İki aşamalı yapılan ÖSYS'nin ilk aşaması olan Yükseköğrenime Geçiş Sınavı’nın (YGS) başvuruları 6 Ocakta başladı, başvurular 20 Ocak 2016 tarihinde sona erecek ancak öğrencilerin yaşanabilecek aksaklıkları göz önünde bulundurarak başvurularını son güne bırakmamaları iyi olur. Sınav ücretlerinin son ödeme tarihi ise 21 Ocak 2016 olacak. Son başvuru tarihi ile sınav ücretinin son ödeme tarihlerinin farklı olması dikkat edilmesi ve birbirine karıştırılmaması gereken önemli bir husustur. 

ÖSYS’ye girecek adaylar 2016-ÖSYS Kılavuzuna ve Aday Başvuru Formuna ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr/ internet adresinden ulaşabilirler. Adayların başvuru işlemlerinden önce Kılavuzu dikkatle okumalarını başvuru işlemlerinde ise bir uzmandan yardım almalarını tavsiye ederim. Geçen yıllarda başvuru sırasında yapılan hatalar nedeniyle sınava giremeyen aday sayısı azımsanmayacak kadar çoktu. Kahraman Özel Öğretim Kursu olarak öğrencilerimizin her zaman yanında ve öğrencilere her konuda yardımcı olmaya hazır olduğumuzu belirtir sınava hazırlanan herkese başarılar dileriz.” dedi.

Kursta görev yapan ve başvurular konusunda öğrencilere yardımcı olan rehber öğretmen Erkan BAYHAN ise başvurular ve YGS hakkında bazı önemli bilgiler aktardı.

Rehber öğretmen BAYHAN; “12. Sınıfta okuyan öğrenciler başvurularını kendi okul müdürlüklerinden ve ÖSYM bürolarından yapabilecekler, mezun öğrenciler bireysel olarak online başvuru yapabilecekler. Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS), 13 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacak. Sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. YGS'de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacak. Adayların Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacak. ÖSYM bu yıl adaylar için bir yenilik yaparak, sınav sonuçlarını açıklama takvimini de belirledi. Buna göre, YGS sonuçları 25 Mart 2016'da açıklanacak.” dedi.