Mersin'de Yıldırımhan Koleji tarafından ilkokulda çocuğu bulunan annelere yönelik psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) eğitimi verildiği bildirildi.

Yıldırımhan Koleji PDR Bölüm Başkanı Esma Şimşek yaptığı açıklamada 4 hafta boyunca 20 saat verilen kursta eğitimde annenin yeri, irade eğitimi, ödev yapma sorumluluğu kazandırma, davranış eğitimine kadar bir çok konuda velilere eğitim verdiklerini belirtti. Eğitimlerin sadece teorik anlamda değil aynı uygulamalı olarak da yapılarak kalıcı olmasının sağlandığını ifade eden Şimşek, "Seminerlerimiz sonunda kursa katılan velilerimize sertifikalarını verdik. Aynı eğitimi 8 Nisan'dan sonra ortaokulda çocuğu olan annelerimize yapacağız. Tüm velilerimizin bu kurslara katılımını önemsiyoruz." diye konuştu.

Öğrenci Velisi Dilek Koçyiğit ise çocuk eğitiminde doğru bildiği bazı yanlışlarının olduğunu bu seminerler sayesinde anladığını ifade ederek "Eğitim sayesinde çocukları ile ilgilenirken onlara farklı açılardan da bakarak
empati yapabilir duruma geldim." diye konuştu.

Okul Müdürü Ahmet Özel ise ebeveynsiz bir eğitimin eksik olduğunu vurgulayarak, "PDR günlerinde annelerimizle birlikte olarak çocuk eğitimindeki kaliteyi artırmayı amaçlıyoruz." dedi.