Ekinözü ilçesinde düzenlenen tarla gününde deneme amaçlı ekilen çilek tanıtıldı.
Ekinözü ilçesi, Kandil köyü Kayapa mezrasında yapılan çilek demonstrasyonunun tanıtımı için düzenlenen tarla günü etkinliğine Kaymakam Fatih Gül, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alim Yıldırım, Emniyet Amir Vekili Mehmet Ali Çelenay, resmi kurum müdürleri, ziraat odası başkanları ile çiftçiler katıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan EMİRALİOĞLU; Kırsal nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgede ekonomik faaliyetlerin kısıtlı olması nedeniyle ilçenin göç verdiğini ifade ederek "Amacımız burada yaşayan insanları doğdukları toprakta doyurmak adına projeler geliştirerek istihdama katkıda bulunmak ve buradaki çiftçilerin birim alandan daha fazla ekonomik gelir elde edebilmelerini sağlamaktır.Bu amaçla başlatılan çilek tarımının önümüzdeki yıllarda üretim alanlarının hızla artacağını ümit ediyoruz''dedi.
 
Ekinözü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer SEYRAN ise "Bu önemli meyvenin üretimi için ilçemizin ekolojisinin uygun olması bize bu ürünü üretme şansı vermiştir. Yaptığımız çalışmada çok kaliteli ürün elde ettik. Bu da ürünümüzün pazar şansını arttırmaktadır. Çilek tarımı kırsal alanda atıl durumdaki aile işgücünün aktif hale gelmesini sağlamaktadır. Bu da kırsal alandan şehir merkezine yoğun olarak yaşanan göçün önlenmesine katkı yapmaktadır. Diğer tarım ürünleri ile karşılaştırıldığında birim alandan daha fazla kazanç elde edilebilmektedir'' dedi

Törenin ardından açılışı yapılan çilek tarlası gezildi.