Kahramanmaraş'ın Ekinözü İlçesi'nde AK Parti İlçe yönetimi, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya yem bıraktı.

Kahramanmaraş'ta kışın en etkili olduğu ilçelerden olan Ekinözü'nde yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorlandığını belirten AK Parti Ekinözü İlçe Başkanı Bünyamin Şakalar, beraberinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hanifi Öncül ve partilerle birlikte ilçenin kırsal kesiminde 4 ayrı noktaya yem bıraktı.

Soğuk kış günün de hayvanların da unutulmaması gerektiğini ifade eden Şakalar şunları söyledi:

"Kar yağışı nedeniyle kanatlı, etçil türü hayvanlar kuşlar yem bulmakta zorlanıyor. Biz de bunu düşünerek yaban kuşlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi amacıyla belediye meclis üyelerimizle partilerimizle birlikte ilçemizin 4 farklı noktasında yem bıraktık. Bunu doğanın daha yaşanabilir olması açısından önemsiyoruz."

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hanifi Öncül ise Ekinözü halkına çağrıda bulunarak evlerindeki ekmekleri ve atık gıdaları yol kenarlarına ya da biriktirerek ilçenin kırsal kesimlerine bırakarak hayvanların karınlarını doyurmalarına katkıda bulunmalarını istedi.