İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nı ziyaret eden Seyşeller Yatırım, Girişimcilik ve İnovasyon Bakanlığı Müsteşarı Josephine Claude Marise Berlouis, başta balıkçılık olmak üzere pek çok sektörde işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’na katılmak üzere gelen Müsteşar Berlouis ve Şeyseller Küçük Ölçekli İşletmeler Geliştirme Ajansı Başkanı Penny Belmont, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ı ziyaret etti. Ülkesi hakkında bilgi veren Berlouis, 115 ada üzerinde kurulu Şeyseller'in, Türkiye ile ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini söyledi. Balıkçılık, turizm, mobilya, tekstil ve inşaat malzemeleri gibi sektörlerde işbirliği yapmak istediklerini belirterek, “Ülkemizde ticaret ve yatırım için önemli fırsatlar var. Öncelikle ortak alanları belirleyip daha sonra da işbirliği yapmak istiyoruz.” dedi. Berlouis, ülkesinin balıkçılıkta ciddi üretimi olduğunu belirterek, aralık ayında deniz ürünleriyle ilgili olarak "Mavi Ekonomi" ismiyle bir fuar düzenleneceğini belirterek, Demirtaş ve İZTO üyelerini davet etti.

İZTO Başkanı Demirtaş da Berlouis’in işbirliği istediği her sektörde İzmirli işadamlarının ciddi potansiyeli olduğunu söyledi: “Sizin işbirliği ve ticaret yapmak istediğiniz her sektörde, işadamlarınızla üyelerimizi biraraya getirebiliriz. Sizin güçlü olduğunuz balıkçılık alanında, Türkiye’nin balıkçılık filosu da son derece güçlü. Davetiniz üzerinde çalışmaya başlayacağız. Kalabalık bir heyetle fuara katılabiliriz. Balıkçılığın her alanında işbirliği yapabiliriz. Ayrıca turizm konusunda da işbirliği yapabiliriz.”