Kahramanmaraş'ın yemek kültürü arasında yer alan ve özellikle Kurban Bayramı'nda rağbet gören kelle paça çorbası, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek kapısı oluyor. Kesilen hayvanların kelle ve paçasından çorba yapmak isteyen vatandaşlar, semtlerde kurulan kelle ütme ocaklarına giderek kelleleri burada temizlettirip evlerine götürüyor. Kahramanmaraş'ta sanayide işçi olarak çalışan Bayram Aytekin, 2 çocuğuyla birlikte kurduğu ütülüme ocağıyla, 15 yıldır her Kurban Bayramı'nda ekmeğini ateşten çıkartıyor. Kurban Bayramını değerlendirip çocuklarıyla birlikte kelle üterek ev ekonomisine katkı sağladığını söyleyen Aytekin, Kahramanmaraş'ta paça kültürünün olduğunu, kellelerini elle temizlemek istemeyen vatandaşların kendilerine geldiğini söyledi. Kesilen hayvanların kelle ve paçalarının ütüleme yöntemiyle daha kolay ve hızlı olduğunu ifade eden Aytekin, bayram süresince talebe yetişmekte zorlandığını belirtti. Bu işin zor da olsa bayramlık ihtiyaçlarını gidermek için önemli bir gelir kaynağı olduğunu vurgulayan Aytekin, ''Bayramın ilk gününden itibaren burada çocuklarımla çalışarak evimizin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın rahatlığı için bu işi yapıyoruz. Oğlum ateşi körükleyerek bana yardım ediyor, ben de hayvanın kellesinin dışını ateşte ütüyorum. İşe bir demir çubuğu ateşte kızartarak başlıyorum. Demiri kellenin içine batırıp ateşin üstüne koyuyorum. İyice yandıktan sonra kellenini dış kısmını kesici bir aletle temizleyerek kelleyi hazır hale getiriyorum. Bu yöntemlerle hayvanların ayaklarına da yapıyoruz'' dedi. Ateş ocağından kelleleri ayaklarıyla birlikte 10 liraya ütüleme işlemini yaptığını belirten Aytekin, bayramdan memnun olduğunu söyledi.