Amasya’da merkeze bağlı Çivi ve Musa köyleri civarında bunulan 3 bin dönümlük arazi sulamasında kullanılacak olan göletin inşaat çalışmaları başladı.

Yaklaşık 2 milyon 500 bin liraya maliyeti olan sulama göletinin 700 bin metreküp su tutma kapasitesi bulunurken, 178 bin metreküp gövde doluluk hacmi bulunuyor.
Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, milli kalkınmanın topyekün olduğu zamanlarda olumlu sonuçlar vereceğini ve gayrisafi milli hasılanın yükseleceğini söyledi.
Kalkınmanın sadece şehirlerde ve il merkezlerinde olmadığını kaydeden Vali Çomaktekin, “Köylerimizde de önemli bir gelişim yaşanıyor. Kırsal kalkınmada bu açıdan çok önemlidir. Halen çok sayıda vatandaşlarımız kırsal alanda yaşıyor.” dedi.

Kırsal alanlarda yaşayan vatandaşların gelir seviyesinin yükseltilmesinin de çok önemli olduğunu ifade den Çomaktekin, “Burada yaşayan vatandaşlarımızın daha çok üreterek gelip seviyelerini yükseltip, ülke ekonomisine katkı sunmaları için çok önemli yatırımlar yapılıyor. Bu alanda İl Özel İdaremiz sürekli sulama kanalları, sulama göletleri yapıyor ve sera malzemeleri dağıtıyor. Vatandaşın gelir düzeyinin yükselmesine dönük projeler üretiyor.
Bu proje doğal alandaki su kaynaklarımızı israf etmeden, verimli toprakları daha iyi değerlendirerek buradaki insanlarımızın gelir düzeyinin yükseltilmesi için düşünülen bir projedir. Bu projeyle vatandaşlarımızın gelir düzeyi daha iyi olacaktır.” şeklinde konuştu.

Törene Vali Çomaktekin’in yanı sıra Amasya Milletvekilleri Avni Erdemir ve Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Faruk Aykutlu, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.