Demos Fuarcılık tarafından '3 Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım Fuarı’ 12 Haziran'da İstanbul'da düzenlenecek.

Demos Fuarcılık Genel Müdürü Hüseyin Aslan, yaptığı açıklamada, 3D yazıcılarda üç boyutlu baskı teknolojileri makina üretimi, endüstriyel ve mimari tasarım, otomotiv sanayi, yapı işleri ve aksesuar, ayakkabı tasarımı, tıp ve eğiitm alanı olmak üzere birçok sektörde kullanıldığını söyledi.

Hayal edilen her şeyi imal eden makinaların günümüz teknolojisinde var olduğunu ifade eden Aslan, şunları ifade etti: "Demos Fuarcılık olarak 12-13-14 Haziran 2015 tarihlerinde Harbiye Askeri Müze Salonları'nda gerçekleşecek '3D Print Expo Turkey' bir çok yeni iş fırsatı ile yatırımcılarını konuk edecek. 3'ncü Endüstri devrimini yakalamak isteyenleri bu fuara bekliyoruz. 3 boyut teknolojisi ile bir çok sektörde çok önemli değişiklikler olacak bu değişiklikleri anında görmek, yeni fırsatları yakalamak isteyenler '3 Boyutlu Baskı Teknolojileri ve Endüstriyel Tasarım Fuarı'nda bir araya gelecekler."

Fuarda sergilenen her şeyin, ziyaretçiler açısından birçok yeniliği içinde barındırdığını anlatan Aslan, “Ziyaretçilerine yeni iş fırsatları ve alternatif üretim teknikleri noktasında önemli yenilikler sunacak.” dedi.

3 BOYUTLU TARAYICILAR FUARDA

Özellikle mimar ve mühendislerin ilgisini çekebilecek gelişmiş üç boyutlu tarayıcılarının fuarda yerini alacağını belirten Aslan, bu teknoloji ile binalar, fabrikalar gibi büyük ölçekli mekanları tarayarak ölçeklendirme ve yeniden dekore etme anlamında ciddi kolaylıklar sağlanacağını söyledi. Türkiye'de yaklaşık 150 firmanın 3D baskı teknolojileri alanında faaliyet gösterdiğini bildiren Aslan, İstanbul'un merkezinde yer alan Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi'nde düzenlenecek ve 3 gün sürecek fuarın, sektörün tüm ilgilerini bir araya getireceğini ifade etti.

Fuarın Türkiye'nin sanayisi için önemli sıçrama noktalarından biri olacağını inandıklarını anlatan Aslan, "100 firmanın katılmasını hedefliyoruz. 15 binin üzerinde kişinin fuarı ziyaret etmesini bekliyoruz. Şu ana kadar 40 katılımcı firmamız var. 75 firma ile açılışı yapacağız.” diye konuştu. 3D Print Expo'da, sergilenecek ürünler arasında sarf malzemesi üreticisi ve satıcıları, 3D printer üretici ve temsilcileri, 3D tarayıcı üreticileri ve satıcıları,3D yazılım üretici ve satıcıları ile 3D baskı ve tasarım hizmeti sunan şirketler yer alacak.

Bu arada, 3D teknolojisinin öncelikle hedef aldığı sektörler arasında havacılık ve savunma sanayi, tıp, dişçilik, ayakkabı tasarımı, estetik cerrahi, endüstriyel kalıplama ön prototipleme, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, makina ve yedek parça üretimi, mimarlık, inşaat, cam, mobilya, moda ve tekstil, oyuncak, maket yapımı, takı ve mücevher ve tasarımcıları gibi sıralanabilir.

ÜNLÜ TASARIMCI KARAŞAHİN'DEN KONFERANS

Dünyaca ünlü tasarımcı Deniz Karaşahin, fuar organizasyonu kapsamında 3D yazıcı teknolojilerinin güncel kullanım ve bu teknolojilerinin kullanımından doğan yeni iş fırsatları ve ürün modelleri konusunda konferans verecek.