Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık, tekstil sektöründeki firmaların dünyanın dört bir tarafında aranan markalar olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini bildirdi.

GTO'dan yapılan açıklamaya göre Bartık, 19 Şubat'ta Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılan 4. Penye Tekstil ve Yan Sanayileri Fuarı'nda (PENTEX) stant açan firmaları ziyaret etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bartık, penye ve tekstilin Türkiye'nin önemli sektörlerinden biri olduğunu belirtti.

İnovatif çalışmalarla geliştirilen ürünlerin daha geniş pazarlara ulaştırılması için bu tür fuarların önemli olduğunu ifade eden Bartık, şunları kaydetti:

"Bundan sonra yapılacak Ar-Ge çalışmalarıyla farklılaşmaya gitmek gerektiğini düşünüyorum. Gaziantepli firmaların farklı ve zengin çeşitlerle pazara renk katacağını ümit ediyorum. Firmalarımız dünyanın dört bir tarafında aranan markalar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor."

Gaziantep'ten geçen yıl 1 milyar 377 milyon dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildiğini anımsatan Bartık, hazır giyim ve konfeksiyon ihracatının da yüzde 141 milyon dolara çıktığını vurguladı.

Tekstil ve konfeksiyon sektörünün ülkenin istihdamına da ciddi katkı sağladığını vurgulayan Bartık, sektörün önünün açık olduğunu kaydetti.

GSO'nun, Penye Konfeksiyoncuları Derneği (PENKON) ve Akort Fuarcılık Firmasının katkılarıyla açtığı fuara Gaziantepli 200 firma ve marka katılıyor. 

Fuar, 24 Şubat'a kadar gezilebilecek.