Tamamlandığında dünyanın tek çatı altındaki en büyük terminali olacak Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesini TAV Bilişim kazandı. TAV Bilişim, 50 milyon dolar karşılığı kazandığı ihale ile terminalin tüm bilişim altyapısının tasarım, kurulum ve destek hizmetlerini üstlendi.

Abu Dabi Havalimanı Midfield Terminal binası için açılan iletişim teknolojileri ihalesinin sonucunu, TAV Havalimanları Holding Medya İlişkileri Koordinatörlüğü elektronik posta ile açıkladı. Açıklamada, TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran'ın, "Havacılık sektöründe yazılım ve teknoloji çözümleri konusunda önemli bir marka olarak kendi geliştirdiğimiz yerel ve global havalimanı hizmetlerini, çözümlerini üretiyor, geliştiriyor ve uyguluyoruz." sözlerine yer verildi.

Uçuş merkezlerini (Know how) TAV dışında Türkiye’de 9 havalimanına taşıdıkları belirtilen açıklamada "Yurt dışında ise Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, Dammam ve Medine havalimanlarına ihraç etmiştik. Türk bilişim şirketi olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en gözde projelerinden Abu Dabi Havalimanı’nda da yer alacak olmaktan gurur duyuyoruz. Havalimanı inşaatı ve işletmesinde dünyanın en önemli projelerinden biri olarak gösterilen Abu Dabi’de tek Türk bilişim firması olarak ihaleye davet edildik. Sekiz uluslararası bilişim şirketini geride bırakarak ipi göğüslemeyi başardık." ifadesi yer aldı.

Bu ihalenin, Türk bilişim şirketlerinin yurt dışında aldığı en yüksek bütçeli ihalelerden biri ve Türk mühendislerinin, bilişimcilerinin geldiği noktayı gösterdiği belirtildi. Onaran, "TAV Bilişim olarak geliştirdiğimiz diğer yazılım ve çözümlerimizi bu projede de konumlandırıyor olacağız. Bölgede yapılmakta olan en büyük havalimanlarından biri olan Abu Dabi Midfield Terminal Projesi dahilinde ayrıca güvenlik sistemlerinin bilişim altyapısı danışmanlığı da TAV Bilişim mühendisleri tarafından verilecek. Bu alandaki bilgi birikimimizi en üst seviyeye çıkararak dünyanın her yerinde tercih edilen bir marka olarak büyümeye devam edeceğiz." dedi.