Adana Ticaret Odası (ATO) bünyesinde, 4 meslek grubunun bir araya gelmesiyle "Erkek Giyim, Girişim ve Geliştirme Grubu" oluşturuldu.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Adana'nın sahip olduğu hazır giyim potansiyelini harekete geçirmek amacıyla ATO’nun tekstil, ayakkabı-çanta, ev tekstili ve hazır giyim meslek grupları, "Erkek Giyim, Girişim ve Geliştirme Grubu" kurdu.

Proje koordinatörü Mehmet Savatlı, gruptaki üye firmaların ürün yelpazesinin takım elbise, ceket, pantolon, kaban-mont, gömlek, ayakkabı, çorap- iç çamaşır, aksesuar, promosyon ve iş kıyafetleri ile örme giysiler gibi erkek giyiminin tüm ihtiyaçlarını kapsadığını belirtti.

Herhangi bir firma yerine "Adana markasını" ön plana çıkararak, yurtiçi ve yurtdışı alıcılara hitap etmek istediklerini aktaran Savatlı, Adana'nın erkek giyim konusunda cazibe merkezi olması, pazar payının arttırılması ve ihracat olanakları yaratılmasına çalışacaklarını kaydetti.

Bu çalışmaların bir adımı olarak 19-22 Şubat'ta Gaziantep’te düzenlenecek penye, tekstil ve teknoloji fuarında 300 metrekarelik stant kiralandığını, fuara ATO üyesi 15 firmanın katılacağını belirten Savaklı, "Gaziantep Fuarı hazırlıklarının ardından benzer tanıtım çalışmalarına önümüzdeki dönemde ağırlık vereceğiz. Adana’nın, erkek giyimde merkez üssü olduğunu tüm dünyaya duyurmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.