Adana Marangoz ve Mobilyacılar Odası, Adana mobilyasını tanıtmak için 27 Ocak-1 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek İSMOB Mobilya Fuarı’na katılıyor. Oda Başkanı Yalçın Avcı, Türkiye'nin en büyük klasik mobilya iskeleti üreticisi olan Adana mobilyacılarını İSMOB Fuarı'nda en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Gerek klasik, gerekse seri mobilya üretiminde Türkiye’nin önde gelen illerinden olan Adana’ya yurt içinden ve yurt dışından büyük ilgi olduğunu belirten Oda Başkanı Avcı, "Adana, mobilyanın bir numaralı kenti olacaktır. Her şeyde olduğu gibi, mobilyada da Adana yaparsa en iyisini yapar. Adana mobilya sektörünün 70 yıla yakın bir geçmişi var. Adana’nın hamurunda sanat, estetik ve üretim ruhu var. Bu özellikler mobilya sektörünün de en önemli öz kaynağı, altyapısı. Bu ruhla ürettiğimiz mobilyalarımıza yurt içinde ve yurt dışında büyük talep var. Şu an Ortadoğu, Afrika ülkeleri, Türki cumhuriyetler başta olmak üzere 80’e yakın ülkesine mobilya satıyoruz. Adana mobilyasının markalaşma zamanının çoktan geldiğine inanıyoruz. Oda olarak 2015 yılını Adana mobilyasının yeniden yapılanma yılı olarak belirledik. Bu amaçla, 27 Ocak 2015 tarihinde, İstanbul’da açılacak İSMOB Mobilya Fuarı’nda Adana mobilyasını tanıtacağız. Adana'nın seçkin mobilyacılarının ve klasik mobilya üreticilerinin katılacağı fuar bizler için çok önemli. Kısa ve orta vadeli yaptığımız planlamalarla, yakın gelecekte Adana mobilyası dünyaca tanınan bir marka olacak." dedi.

Adana mobilyası logosu tasarımını hazırlattıklarını ifade eden Yalçın Avcı sözlerine şunları ekledi: "Adana mobilyasının yeniden yapılanma sürecini, Adana’yı Türkiye’nin bir numaralı mobilya kenti yapma vizyonuyla başlattık. Markalaşma, zor, meşakkatli ama mutlaka yaşanması gereken bir süreç. Markalaşmanın sektöre, ürüne, üretici firmalara ve kente olan katkısının bilincindeyiz. Bu yolda başarılı olmak için Adana mobilyacıları olarak ne gerekiyorsa yapıp, mobilyamızı dünyaya tanıtacağız."