Trabzon’daki restoranlarda et ve et ürünlerinin fiyatlarına zam yapıldı. Et fiyatlarındaki artışın gerekçe gösterildiği yeni düzenlemeyle bölgenin meşhur Akçaabat köftesi de 55’ten 70 liraya çıktı.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Genel Sekreter Yardımcısı Miraç Dural, oda üyesi bazı lokantacıların yeni tarife talebinde bulunduğunu belirtti. Dural, tarife değişikliğinin meslek komitesinde uygun görüldükten sonra yönetim kurulu tarafından görüşülerek meclisin onayına sunulduğunu aktardı. Et fiyatlarının artışından ötürü yapılan düzenlemeye göre köftenin kilosu 70, dana pirzolanın 70'ten 90, kuzu pirzolanın 75’ten 85, tavuk ızgaranın porsiyonunun 14’ten 15 liraya çıktığını bildirdi.