CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç Afşin Elbistan Termik Santralleri ile ilgili TBMM'de yaptığı konuşmada çok ağır ifadeler kullandı. Filtre takılmayan santralin sadece 6 ay kapalı kaldığını söyleyen Öztunç Ak Parti için Yazıklar Olsun ifadelerini kullandı. Öztuç konuşmasında şunları söyledi:

Sayın Başkanım Siirt'te Van'da şehit olan Emniyet mensuplarına Allah'tan rahmet yakınlarına başsağılı dilerim.

İki yüz elli bin insanın yaşadığı Afşin ve Elbistan'da Afşinliler kül yutmaya Elbistanlılar ve Afşinliler zehir solumaya devam ediyorlar. Daha önce bunu söyledik burası Külbistan oldu dedik Elbistan değil. Buranın Külbistanlığı devam ediyor aynı zamanda Zehiristan da oldu.Altı aylığına durduruldu altı ay sadece bekletildi. Altı ay filtre yok diye durduruldu altı ay sonra ne olduysa yeniden açıldı açıldı. 

Enerji Bakanlığı güya bu rakamları oranları açıklayacaktı, hiçbir açıklama yapmıyor. Burada yaşayan insanlara yazık değil mi? Afşinli ve Elbistanlı da bu memleketin insanları değil mi? Vergi veriyorlar askerlik yapıyorlar. Ama maalesef AK Parti hükümeti bunlara kül yutturuyor. AK Parti hükümeti bunlara zehir solutuyor, yazıklar olsun diyorum.