Toplu iş sözleşme görüşmelerinde bir sonuca ulaşamayan posta çalışanlarının sendikası Ver.di önceki gün aşamalı olarak başlattığı süresiz grevi tüm Almanya’ya yaymaya devam ediyor. İlk olarak Deutsche Post’un dağıtım merkezlerinde çalışanların katıldığı greve bugünden itibaren mektup ve paket dağıtan postacılar da dahil oldu.

Ver.di’nin verdiği bilgilere göre Salı günü yaklaşık 8 bin çalışan greve iştirak etti. Deutsche Post’un yaptığı açıklamada ise grev neticesinde toplam gönderilerin yüzde 11’i veya yaklaşık 7 milyon mektubun alıcılara ulaşmadığını bildirdi.

Süresiz greve Almanya genelinde 83 posta merkezinde çalışan işçiler katılırken, özellikle, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin Düsseldorf, Köln, Herford, Bonn ve Hessen eyaletinin Frankfurt am Main, Kassel ve Fulda şehirlerindeki merkezler grevden büyük ölçüde etkilendi. Ver.di Başkan Vekili Andrea Kocsis Nordwest Zeitung’a verdiği demeçte Deutsche Post’un anlaşma için adım atmadığı sürece iş bırakma eyleminin devam edeceklerini vurguladı. Ver.di, Deutsche Post’un 49 bölgede açtığı şubelerinde çalışan 6 bin işçinin de toplu sözleşme tarifesine göre maaş ödenmesini talep ediyor.

Bunun karşılığında 2015 için düzenli ücret artışından vazgeçerek bir defalığına 500 Euro verilmesini ve gelecek yıl için de yüzde 2,7 oranında ücret artışı istiyor.